Hvordan foregår det?


Af journalist Helle Jørler

Ligegyldigt hvor plaget af smerter og nervøs for nåle, man måtte være, bliver man lidt roligere ved at træde ind i New Energy. Når den første forbløffelse over kontrasten til den tidligere grillbar har lagt sig, trækker man vejret mere afslappet ved den dæmpede musik, den fredfyldte stemning og de varme farver.

Og så er der en bakke med urtethe, kaffe og en kande med vand til fri rådighed - foruden en lille sødbid. Blade at kigge i. Og Birgithe, der raskt suser rundt og tager nåle ind og ud af de patienter, der ligger bag forhængene eller taler med dem i sit kontor. Hun udstråler kompetence og beslutsomhed, kombineret med herlig jysk dialekt, som virker formildende, når man nu skal til det med nålene...

Man fortæller om sine problemer; hun viser måske en "dukke", som har akupunktur-punkter påtegnet - til gengæld må man så vise sin tunge! Den er et vigtigt pejlemærke for en akupunktør. Hun opretter en journal - og så går det til briksen.

Nogle nåle kan man slet ikke mærke - andre kan bestemt mærkes i sekunderne omkring isætningen. Det kan give et lille "stød" - men man forstår på Birgithes begejstring, at så har nålene virkelig truffet et godt sted på vejen mod et bedre liv.

Birgithe noterer, hvor mange nåle, hun har sat i, hvor på kroppen. Så bliver man "puttet" med et tæppe varsomt lagt på, så det ikke trykker på nålene, og lyset dæmpes. Det bedste, man nu kan gøre, er, at slappe så meget af som muligt. Des bedre udbytte får man. Musikken hjælper på vej.

Omkring visse nåle kan det klø, snurre, blive glohedt - det er kun et tegn på effektivitet - men ondt må de ikke gøre. I så fald kalder man på Birgithe, og nålens position bliver ændret.

Af og til kan det hænde, at nålene rammer steder, der bliver så provokerede, at man er helt ør, når man "står op". Andre gange må man til sin forbløffelse konstatere, at smerten / ubehaget faktisk er ændret eller væk.

Under alle omstændigheder taler man kort med Birgithe bagefter - og laver en ny tid. Hvis det da er nødvendigt...

yymindreendnu.jpg (787 bytes)

denne side er besøgt gange.

 

A

K

U

P

U

N

K

T

U

R